Loading
Ballast

Digital Ballast VS Analog Ballast

Analog for koblinger stoler på spoler, modstande og kondensatorer for at omdanne DC-strømmen til vekselstrøm, for at tænde og strømforsyne HID-pærer. Udsvingene i strømforsyningen til HID-pærerne forkorter lampens levetid. På kort tid bliver det mærkbart, at lyset bliver mindre lyst.

Digital for koblinger konverterer også DC-strøm til vekselstrøm, men har også tilføjet DSP-chips for at forbedre stabiliteten af strøm, der bruges til at drive HID-pæren. Med mindre svingninger i strømmen vil HID-pærerne nå deres potentielle levetid.

Digital Ballasts & Analog Ballasts

Nøglekomponenten der skal tages i betragtning, når man køber en ballast er, om man vælger en digital ballast eller en analog ballast. Der nogle ting at overveje, inden den endelige beslutning træffes.

 

ANALOG BALLAST DIGITAL BALLAST
POWER Analoge for koblinger stoler på spoler, modstande og kondensatorer, som derefter transformerer DC-effekten til vekselstrøm. Strømmen kan variere, hvilket kan forkorte modtagerens levetid. Digitale for koblinger har en ekstra DSP-chip, der hjælper med at forbedre stabiliteten af strømmen, mens konvertering fra DC til vekselstrøm. Dette hjælper med at øge modtagernes levetid.
WAVE BANDS Analog bølgebånd er inkonsekvente og har kun en smule tolerance indbygget. Digitale bølgebånd er præcise. De svinger ikke overhovedet.
TEMPERATURE Analoge producerer betydeligt mere varme, så der er brug for en god varmeafgivelse Digitale ballaster producerer ikke så meget varme.
LIFESPAN Har en kortere levetid på grund af effektfluktuationerne. Har en længere levetid på grund af den konsekvente effekt.

 

Hvad er en ballast?

Hvert belysningssystem består af en reflektor, vækst lampe og en ballast. Det er din ballast job at regulere, hvor meget strøm der går til din lampe. Prøv at bruge en vækst lampe uden en ballast, og det bliver ikke smukt. Hvis du er heldig, lyser din lampe ikke. Det er mere sandsynligt, at din lampe vil eksplodere.

Magnetiske (Analog) ballaster:

Disse bruger, hvad der er kendt som en ‘choke’ for at regulere effektudgangen. En choker er en stål kerne med en metaltråd, der ruller rundt om den. Stålkernen er ofte laminerede stålplader. Tråd spolen er ofte af kobber eller aluminium. Sammen skaber kernen og spolen et elektromagnetisk felt, som regulerer udgangsspændingen.

Digitale ballaster:

Disse bruger solidt kredsløb til at transformere og regulere effekten til lampen. De er meget mindre, lettere og mere effektive end magnetiske for koblinger.

 

Hurtige fakta Digital VS Analog:

 

 • Størrelse og vægt
  Magnetiske ballaster: Er store og tunge
  – Digitale ballaster: Er små og lette

 

 • Energibesparelse
  Digitale ballaster er mere effektive. Det vil variere, afhængigt af hvilke enheder du sammenligner, men typisk digitale ballaster bruger 3 – 4% mindre energi. Dette lyder ikke af så meget, men når du har flere vækstlys på farten, reducerer den kombinerede besparelse dine energiregninger virkelig.
 • Varmeudgang
  Magnetiske ballaster giver meget mere varme.
  – Digitale ballaster genererer også lidt varme, men ikke meget i forhold til de magnetiske.
 • Lys konsistens
  Magnetiske ballaster kan kun udsende spændingen, der går ind – ikke mere, ikke mindre. Dvs: Hver gang du tilføjer en ekstra magnetisk ballast til det elektriske kredsløb, der styrker dit gro rum, reduceres spændingen. Dette reducerer lysudgangen på alle dine lys!
  – Digitale ballaster har evnen til at transformere indgående spænding op eller ned, uanset levering.
 • Dimmer
  Nogle Digitale ballaster kan dimmes.
  – Magnetiske ballaster kan ikke dimmes.
 • Økonomi
  – Magnetiske ballaster er billigere at købe, men koster meget mere at køre og er lidt hurtigere at nedbryde. For optimal effektivitet skal du udskifte din magnetiske ballast hvert 2-3 år.
  – Digitale ballaster varer meget længere, og har en ensartet effekt i løbet af deres liv. De skal kun udskiftes, hvis de holder op med at arbejde, hvilket kan være 10 + år

 

 

 

Interesserer du dig også for dyrkningsmetoder? Så kan du læse mere her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *